Sant Boi en Comú presenta la seva candidatura per a les eleccions del 26 de maig

Aquest dissabte, 11 de maig, va tenir lloc, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, l’acte de presentació de la candidatura de Sant Boi en Comú per a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig. Prop de 200 persones van assistir a l’acte que també va comptar amb la presència del candidat de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament Europeu, que també tindran lloc el diumenge 26 de maig.

A la primera part de l’acte, les persones més joves de la llista, Aida Oliver, Marc Massoni i Laura Jiménez van donar la benvinguda i van fer una petita descripció de totes les persones que conformen «una candidatura formada per ciutadans i ciutadanes diversos, amb trajectòries polítiques i socials molt diferents», en paraules d’Aida Oliver, número 6 de la llista dels comuns a Sant Boi.

A continuació, les persones que ocupen els primers llocs de la llista van explicar els principals eixos del programa electoral a la vegada que feien menció a les lluites i les motivacions que els havien portat a participar d’aquesta candidatura. El número 5 de la llista, Manel Mudarra, va defensar una ciutat cuidadora que vetlli per les persones, faci de l’educació i la cultura les principals eines de transformació de la societat i que promogui una vida saludable. La candidata número 4, la independent Carmeta Parés, va explicar que volem una ciutat valenta que defensi els drets i interessos de la gent davant els grans poders econòmics i que aposti per la municipalització del servei d’aigua, la compra pública responsable i una fiscalitat justa que inclogui tarifació social. L’Àlex Pérez, número 3 de la candidatura, va posar l’accent en l’aposta per una ciutat democràtica perquè és des de la democràcia des d’on es redistribueix el poder i perquè apostem per una ciutadania activa, implicada i protagonista de la vida política. I, per últim el número 2 de la llista i actual regidor del barri Marianao i Noves Formes de Participació, Daniel Martínez, va defensar el nostre històric fil verd a través de l’eix de ciutat habitable i com en el futur més immediat hem de redoblar l’aposta de Sant Boi per la preservació de l’entorn, l’urbanisme pensat per les persones i la lluita contra el canvi climàtic.

El parlament de la cap de llista de la candidatura, Alba Martínez, va arribar després que els assistents poguessin veure el seu vídeo de presentació. Martínez va començant agraint les persones que formen la candidatura la seva generositat i aportació diària que fan a la ciutat, des de diversos àmbits. També va voler traçar un fil conductor entre les lluites del PSUC primer i després d’Iniciativa per Catalunya, amb el projecte actual de Sant Boi en Comú. D’aquesta manera, va defensar l’aportació que havien fet les persones d’aquestes trajectòries polítiques que ens han precedit al govern municipal. «Avui, Sant Boi és més verda, més democràtica i més justa gràcies a nosaltres.»

La candidata a l’alcaldia per Sant Boi en Comú, Alba Martínez, també va voler compartir amb el públic assistent el futur que vol per Sant Boi. En aquest sentit, va destacar aspectes com la necessitat de fomentar l’educació i la cultura per generar ciutadania crítica conscient del seu paper dins una comunitat; la lluita constant contra el canvi climàtic reivindicant el paper de lideratge que pot fer Sant Boi en l’àmbit comarcal i metropolità, si portem a terme polítiques valentes; va expressar el seu compromís per redoblar esforços en l’acollida i el respecte pels drets de les persones migrants que arriben a la nostra ciutat; i per últim, va destacar el feminisme com el moviment que ha d’impregnar totes les esferes públiques i privades a una ciutat.

Ella mateixa va donar pas als parlaments de dues persones que van intervenir a la part final de l’acte. Per un costat, el número 25 de la llista i exregidor de medi ambient d’Iniciativa per Catalunya a l’Ajuntament de Sant Boi, Pepe Saavedra, va mostrar el seu suport a la candidatura presentada amb un emotiu «porque sois los míos».

En el seu parlament, l’eurodiputat i candidat d’En Comú Podem a les eleccions europees, Ernest Urtasun, va destacar l’important paper de ciutats com Sant Boi en la construcció d’una Europa més ecologista, feminista i basada en els drets humans i va destacar el paper actiu de la ciutat en temes mediambientals, educatius o de defensa dels drets de les persones refugiades. També va recordar la importància que la ciutadania participi de les europees del pròxim 26 de maig per tenir un Parlament Europeu amb un bloc d’esquerra més fort i cohesionat.

L’acte va finalitzar amb totes les persones que formen part de la candidatura acompanyant la candidata Alba Martínez, a la part davantera de la sala.