Sant Boi en Comú obté 2 regidors a les eleccions municipals de Sant Boi

El passat diumenge els Comuns de Sant Boi van obtenir 2801 vots dels santboians i santboianes

Davant uns comicis marcats pels resultats de les encara recents eleccions generals i on diferents candidatures de l’esquerra local es presentaven amb marques semblants, la composició final del consistori representava tota una incògnita davant un vot que podia moure’s d’una a altre candidatura amb molta facilitat.

Sant Boi en Comú, hereva del municipalisme que ha representat ICV al llarg dels anys, es presentava sota el paraigua de Catalunya en Comú, el partit d’Ada Colau. Els comuns van presentar una candidatura amplia de la que han format part persones amb diverses trajectòries polítiques i de vinculació amb el teixit associatiu i la vida de la ciutat. «Érem conscients de la dificultat d’aquestes eleccions davant la confusió de les marques i hem sigut capaces de mantenir-nos en peu», comenta Dani Martínez, número 2 de la llista dels comuns.

El resultats, que han donat la majoria absoluta al PSC, ha posicionat als Comuns com a quarta força per davant de Podem. Al llarg de la jornada electoral, la confusió de l’electorat davant el vot entre Sant Boi en Comú i Podem va ser una tònica general. «Hem tingut poc temps per connectar la nostra reconeguda història de lluita i treball per Sant Boi i les persones que formaven part d’aquesta candidatura amb una nova marca, la de Sant Boi en Comú, fins ara poc present a la ciutat i que fa menys d’un any que va començar les seves passes a la nostra ciutat», afegeix Dani Martínez.

La cap de llista de Sant Boi en Comú, Alba Martínez, s’ha mostrat optimista en totes les seves declaracions i aposta per «fixar la mirada en el futur i consolidar el projecte i el fantàstic grup de persones que el formen». «Partíem d’un escenari molt diferent al del 2015. Diumenge vàrem competir amb una marca coneguda com Podem, amb un PSC crescut després de les eleccions generals, amb una candidatura que deia incorporar els ‘comuns sobiranistes’ com Guanyem Sant Boi i tot i així hem tingut la capacitat de tirar endavant. La gent que ha optat per nosaltres ho ha fet conscientment i valorant la feina feta al llarg dels darrers anys des del govern municipal i el nostre compromís amb la ciutat i la seva gent», assegura Alba Martínez.

El pròxim dissabte, 15 de juny, tindrà lloc el ple de constitució del nou consistori i en el qual els dos regidors de Sant Boi en Comú, l’Alba Martínez i el Dani Martínez, prendran possessió del seu càrrec com a regidors. Mentrestant, Sant Boi en Comú treballarà la seva organització i implantació a la ciutat per tal d’esdevenir l’espai referent de l’esquerra a Sant Boi.