El ple de Sant Boi declara l’Emergència Climàtica

La moció, presentada per Sant Boi en Comú, també es compromet amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

 

El ple del passat dijous 26 de setembre va tractar diversos punts relacionats amb la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic. El regidor de Sant Boi en Comú i responsable municipal de les polítiques de transició energètica i hídrica, Daniel Martínez, va ser l’encarregat de presentar el contingut de la moció per  declarar l’Emergència Climàtica. Un text que alerta de la urgència de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle però que també planteja la necessitat d’un canvi de l’actual sistema extractivista i consumista, per evitar que aquesta crisi sigui irreversible.

La proposta també acorda posar en marxa accions que van des de l’àmbit local al més global. “Davant d’aquesta situació tothom tenim una responsabilitat, i les administracions locals juguem un paper clau en aquesta lluita. Hem de ser promotors d’accions per fer de les nostres ciutats espais més saludables, alhora que  liderar els moviments, conjuntament amb la ciutadania, per exigir als Estats mesures facilitadores per transitar cap a un nou sistema menys agressiu amb el nostre planeta”, comenta Daniel Martínez.

La moció va ser aprovada amb l’única abstenció del grup municipal de Ciutadans.

 

27 de setembre, dia de mobilitzacions

L’endemà, milers d’accions i mobilitzacions es van anar succeint durant tot el dia a múltiples llocs del món. A Sant Boi, joves de l’Institut Rubió i Ors i la Institució Balmes van protagonitzar la concentració i lectura del manifest que va tenir lloc a les 12 hores, a la Plaça de l’Ajuntament.

A la tarda, un grup de Sant Boi en Comú va participar en la gran manifestació convocada a Barcelona on els joves vinculats a moviments com el Fridays For Future van tenir el protagonisme.