Tardor solidària a Sant Boi

ALBA MARTÍNEZ VÉLEZ – PORTAVEU DE SANT BOI EN COMÚ

 

Deia Eduardo Galeano que «la caritat és humiliant perquè s’exerceix verticalment i des de dalt: la solidaritat és horitzontal i implica respecte mutu». Precisament, des de la Regidoria de Cooperació, Solidaritat i Pau dediquem el Barrejant d’enguany (dies 4, 5 i 6 d’octubre a Can Massallera i Plaça Teresa Valls i Diví) a la solidaritat i, com a símbol, el seu cartell ens mostra unes mans que s’ajunten per fer força.

A Sant Boi, societat civil i ajuntament també unim les nostres mans i els nostres recursos per defensar els projectes de cooperació que executem a diversos països del sud i l’educació per al desenvolupament i promoció de la cultura de pau que difonem, com la millor inversió per aconseguir un món més segur i habitable. I no ho fem per caritat, com deia Galeano, fer-ho és invertir en justícia global. L’aposta històrica de Sant Boi per una política pública de cooperació valenta i transformadora també ens ha de situar al capdavant dels municipis compromesos amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, l’anomenada Agenda 2030 de Nacions Unides; una oportunitat per reorientar i fer més coherents les nostres polítiques locals per aconseguir una reducció de les desigualtats a escala nacional i global.

Us animo a aprofundir en aquests, i altres temes, i a passar de la informació a l’acció participant en el Barrejant i el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans 2019 (http://ciutatsdretshumans.cat/). Que la solidaritat sigui la protagonista de la tardor santboiana.

 

Article publicat al Viure Sant Boi d’octubre 2019