Molt més que una fira

ALBA MARTINEZ VELEZ – PORTAVEU DE SANT BOI EN COMÚ

 

La Fira de la Puríssima, amb els seus més de 70 anys d’història, omple de color i vida els carrers i les places de Sant Boi durant 3 intensos dies de tardor. El fred mai no és excusa per sortir una i altra vegada de casa a descobrir algun nou racó. Són de visita obligada la Carpa Fresca, aparador de la riquesa i qualitat de productes que trobem al gran rebost que és el Parc Agrari i recordatori de l’origen agrícola d’aquest esdeveniment; el planter de la Rambla Rafael Casanova que ens segueix vinculant a la terra i les tradicions; i la zona de la Plaça de l’Església i el Museu que, amb
el seu ambient distès, és un bon punt final de la nostra ruta. Un triangle perfecte en aquest gran punt de trobada en què es converteix Sant Boi durant aquests 3 dies de fira.

Fa algunes setmanes, recollíem el Premi d’Innovació de les Fires de Catalunya, un guardó concedit per la Generalitat de Catalunya que valora l’aposta per la innovació i la sostenibilitat d’una fira de la Puríssima viva i en constant evolució, i el seu alineament amb l’estratègia per esdevenir una ciutat més sostenible i saludable. I és en aquest punt que hem de reconèixer la tasca de tot l’equip, de dins i fora de l’Ajuntament, que la fa possible, i de totes les iniciatives que li donen vida: entitats, escoles i instituts, clubs esportius, propostes culturals, etc.

Entre totes i tots fem de la nostra fira el millor aparador d’una ciutat oberta i hospitalària que preserva el seu lligam amb la tradició però que mira cap al futur.

 

Article publicat al Viure Sant Boi de desembre 2019