No oblidem per què som aquí

DANIEL MARTÍNEZ REDONDO – REGIDOR DE SANT BOI EN COMÚ

 

Són molts els anys que portem amb un bloqueig institucional i manca de govern, tant a Catalunya com a l’Estat. Mentrestant, la vida continua i són els Ajuntaments els que fan front, gairebé en solitari, als problemes reals de la ciutadania. I és que la inoperància dels governs, amb pressupostos prorrogats, paràlisi legislativa, manca de pactes de país…, té un impacte directe en la vida de les nostres ciutats. És del tot necessari tornar a la política dels acords per fer front a tot allò que fa temps que reclamem i que des del món local tenim molt clar: treballar per a les persones.

És per això que, des de Sant Boi en Comú, celebrem que una finestra d’oportunitat s’obri amb el nou govern de coalició progressista a l’Estat, de la mà del PSOE i Unidas Podemos. Un govern que en la seva curta durada ja ha posat sobre la taula mesures com la pujada de les pensions, dels sous dels funcionaris i del SMI, la reforma del codi penal o una agenda social amb una bateria d’acords que esperem que es puguin anar desplegant amb l’aprovació d’uns futurs Pressupostos Generals.

Ara també toca Catalunya, i des del nostre Grup Parlamentari hem treballat per iniciar una nova època que permeti tractar els temes socials que alguns han deixat oblidats i també abordar el conflicte nacional sense partidismes ni confrontació. Per això aplaudim que la nostra aposta hagi estat escoltada. L’aprovació d’uns pressupostos que blindin els serveis públics i la convocatòria d’eleccions és el camí per aconseguir el desbloqueig. Ja és hora de fer política.

 

Article publicat al Viure Sant Boi de febrer 2020