Sant Boi resilient

ALBA MARTINEZ VELEZ – PORTAVEU DE SANT BOI EN COMÚ

 

A mesura que la crisi sanitària de la COVID-19 anava baixant la seva intensitat, que no vol dir que desaparegui del tot, ha anat deixant pas a altres emergències que requereixen amplis consensos polítics i socials per poder ser abordats amb alguna garantia d’èxit.

En aquests moments, la reconstrucció social i econòmica és una prioritat, també a Sant Boi. Una reconstrucció que pari atenció a aspectes emocionals i educatius, que defensi el dret al treball digne i aposti per un nou model econòmic més sostenible. Però més enllà del «què» en aquest camí de la reconstrucció caldrà treballar més que mai el «com» i «amb qui». Les nostres accions han de tenir impacte i han de generar-se a partir d’amplis espais de diàleg i participació dels agents socials i econòmics de la nostra ciutat per no deixar ningú enrere. Reconèixer l’extraordinària tasca feta per molts col·lectius de la ciutat i el paper imprescindible de les accions de solidaritat, han de ser sempre el punt de partida.

L’oficina «Reactivem Sant Boi», que centralitza tot un seguit de mesures de xoc i reactivació econòmica; l’oferta per un estiu enriquit i ple d’oportunitats per a infants, joves i les seves famílies o l’adaptació dels nostres carrers a les noves mesures d’ús de l’espai públic són algunes de les primeres accions que volen fer de Sant Boi una ciutat més resilient, que sàpiga respondre millor i més ràpid davant les crisis i que consolidi els processos de co-disseny de les respostes i les actuacions d’avant d’aquestes.

 

Article publicat al Viure Sant Boi de juny-juliol 2020