Crònica d’una primera setmana de campanya estranya i motivadora

ALBA MARTINEZ VELEZ – Candidata d’En Comú Podem

 

Si bé en els darrers anys hem viscut unes quantes campanyes, la d’aquestes eleccions al Parlament de Catalunya té dos elements que la fan única: el context d’emergència sanitària que ens ha fet apostar per una modalitat 100% virtual; i el fet que sigui la meva primera campanya com a candidata en la llista d’En Comú Podem.

La meva primera parada, el matí del passat dijous 28 de gener, va ser a Abrera, per conèixer de primera mà el perible esgotador que la plantilla de l’empresa U-Shin fa anys que pateix. El regidor d’Abrera en Comú i també candidat, Joaquin Eandi, i jo mateixa acompanyàvem el nostre número 2, Joan Carles Gallego, en aquesta visita que va ser colpidora. «Ens sentim abandonats, el govern de Catalunya no té estratègia industrial i ho paguem els treballadors», ens comentava un dels seus representants de CCOO. Set dies després, sabem que ja s’han convocat 7 jornades de vaga al llarg del mes febrer per la manca d’avenços en les negociacions.

Aquell mateix matí, també vaig tenir el plaer de trobar-me amb companys i companyes del Baix Llobregat amb les quals comparteixo candidatura; amb distàncies i mascaretes, però amb el convenciment compartit de representar una comarca, el Baix Llobregat, que no és el pati de darrere de Barcelona. Com va dir la Lídia Muñoz, la nostra alcaldessa de Sant Feliu: «al Baix Llobregat tenim identitat pròpia, no som perifèria de res ni de ningú. Som una comarca treballadora i reivindicativa, de la que és un orgull de formar-ne part».

 

A Castelldefels, presentant la proposta d’una Llei de Barris

El barri de Vista Alegre, a Castelldefels, va ser l’escenari perfecte per explicar la proposta de Llei de Barris que portem al nostre programa. Estem convençudes que invertir en la millora i rehabilitació integral dels barris fent-los més eficients energèticament i regenerant-los urbanísticament des de la participació comunitària, és millorar en la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes.

La regidora de Movem Castelldefels, Candela López, i la també candidata a les llistes d’En Comú Podem, Sílvia López, em van explicar com gràcies a l’actuació conjunta entre Ajuntament de Castelldefels i Generalitat, el barri de Vista Alegre pot lluir un nou aspecte i està millor preparat per fer front als nous reptes que ens està deixant la crisi per la Covid-19 i per l’emergència climàtica.

 

L’educació, un dret que cal garantir

Dijous 4, amb l’equador de la campanya a tocar, vaig posar rumb cap a Sant Vicenç. Allà m’esperava el regidor de Sant Vicenç en Comú Podem, Jordi Gil, davant una antiga escola d’educació primària, la Mare de Déu del Rocío, que el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya va decidir tancar l’any 2017. Un projecte educatiu referent dins i fora de la ciutat que fomentava la cohesió al barri de Sant Josep. Doncs quin millor lloc per explicar les propostes d’En Comú Podem en matèria educativa?

Les úniques que parteixen de la base que l’educació és un dret que s’ha de garantir; que defensen l’educació a temps complet i al llarg de la vida, que volen comptar amb els agents educatius, familiars i comunitaris de proximitat en el disseny de polítiques, que proposa garantir els recursos suficients en educació 0-3, en la lluita contra la segregació i l’abandonament i que aposta per l’educació pública, laica i de qualitat.

 

El Parc Agrari del Baix Llobregat, pulmó verd i rebost de producte fresc

La setmana acabava a un indret immillorable, el Parc Agrari del Baix Llobregat, i amb dos convidats de luxe, el ministre Alberto Garzón i el número dos de la nostra llista, Joan Carles Gallego. De la mà de la seva gerent, Gemma Francès, i de l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, hem constatat els nombrosos reptes que aquest pulmó verd de la nostra comarca afronta.

Reptes que des d’En Comú Podem estem disposades a entomar des del pròxim govern de la Generalitat invertint els recursos econòmics suficients per fer del nostre parc l’espai agroecològic més important del sud d’Europa. Ho hem deixat clar en un contacte informatiu amb mitjans de comunicació que hem compartit amb altres candidates d’En Comú Podem.

 

Activisme en línia

Des d’En Comú Podem ens hem compromès amb una campanya 100% telemàtica, amb actes sense públic presencial per preservar la salut, però no hem renunciat a explicar i fer-vos arribar les nostres propostes. Per aquest motiu, ha estat una setmana intensa en la qual hem pogut gaudir de tot un seguit d’actes plens de continguts, propostes i honestedat: Acte inici de campanya, la recerca i la innovació, El Canvi que Catalunya Mereix, la transició ecològica, la sanitat pública, el municipalisme…

En només una setmana hem demostrat valentia, creativitat i compromís. El vot per la candidatura encapçalada per la Jéssica Albiach és l’únic vot que pot garantir un govern d’esquerres que deixi enrere les polítiques austericides i el caos i que, abans de prendre cap decisió, pensi què és el que Catalunya i la seva gent es mereixen.