Sant Boi en Comú demana una reducció de les ràtios d’alumnes pel curs 2021-2022

El ple Sant Boi aprova per unanimitat una moció consensuada amb la comunitat educativa santboiana.

«Pocs elements com l’educació fan de catalitzador per fer créixer de manera renovada la cultura i els valors que la sustenten, promovent la superació de les desigualtats en donar eines per sobrepassar els condicionants personals, socials, culturals i econòmics d’origen atorgant, així, oportunitats a aquelles persones que la reben amb un nivell òptim de qualitat.» Així entenem des de Sant Boi en Comú el dret de totes les persones a l’educació.

En text insta el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a adoptar les mesures necessàries per a reduir a Sant Boi les ràtios escolars en totes les etapes educatives, prestant especial atenció al segon cicle d’educació infantil i la secundària. Les raons són diverses, però la tinenta d’alcaldia de Ciutat Educadora i portaveu de Sant Boi en Comú a l’Ajuntament, Alba Martínez Vélez, en va destacar tres. En primer lloc trobem els efectes positius que tant a escala pedagògica, com de lluita contra la segregació i de garantia de supervivència de línies de P3, i d’escoles senceres, que pot tenir la baixada de ràtios a Sant Boi. En segon lloc, perquè aquesta és una opció àmpliament defensada pels diversos agents de la comunitat educativa santboiana en espais com el Consell Escolar Municipal, que en diverses ocasions -la darrera el passat 26 de gener-, s’ha posicionat a favor d’aquesta mesura. Per últim, com va explicar la nostra regidora, Alba Martínez, «creiem que és de justícia que una ciutat com a Sant Boi, amb un equip de govern especialment sensible als temes educatius, i amb una Regidoria i Servei de Ciutat Educadora sempre disposats a bastir ponts amb el Departament d’Educació, sigui una de les ciutats que acullin aquesta mesura el curs 21-22, com ja sabem que faran altres ciutats d’arreu del territori.

A més de la petició de baixada de ràtios, la moció instava la Generalitat de Catalunya a incrementar la inversió en polítiques educatives per reforçar, entre d’altres, un sistema educatiu públic que fomenti l’èxit escolar, que lluiti contra la segregació i que pugui millorar les seves infraestructures arreu del país, i en especial a Sant Boi.

En aquest enllaç podeu trobar un resum de l’explicació de vot que va fer l’Alba Martínez al ple del passat dijous 25 de febrer.