El paper clau de l’associacionisme

DANIEL MARTÍNEZ REDONDO – REGIDOR DE SANT BOI EN COMÚ

 

Des de fa algunes setmanes, des de l’Ajuntament tenim obert el període per presentar les sol·licituds de les subvencions a entitats de la nostra ciutat. Aquest és un instrument municipal per facilitar la gran feina que moltes entitats fan, una feina que enforteix els lligams, ens cohesiona i ens fa avançar com a ciutat.

Durant aquest últim any les entitats han patit molt, però davant l’adversitat han tingut una gran capacitat d’adaptació per mantenir viu el seu servei. I des de l’Ajuntament sempre hem tingut clar la importància que té la seva contribució en la consecució d’una necessària sortida a la crisi. Per això, també hem treballat per adequar-nos a les noves circumstàncies i garantir així que els recursos necessaris continuïn a la seva disposició amb la voluntat de donar suport al teixit associatiu.

Com cada any, són molts els àmbits on recau aquest suport municipal: Medi Ambient, Salut Comunitària, Joventut, Igualtat de Gènere, Serveis Socials, Cultura, Esports, Famílies d’Alumnes, Cooperació, Diversitat Funcional, Associacions Veïnals, Infància i Adolescència i LGTBI+. Un ventall molt ampli que demostra la riquesa i vitalitat del nostre ecosistema associatiu.

Esperem que la situació sanitària vagi millorant en els pròxims mesos i permeti que totes les entitats vagin estenent la seva acció amb tota normalitat. Mentrestant, seguirem caminant plegades, superant les dificultats, i treballant amb les mateixes ganes i il·lusió per la nostra ciutat i per la seva gent.

 

Article publicat al Viure Sant Boi d’abril 2021