La primavera del canvi

ALBA MARTINEZ VELEZ – PORTAVEU DE SANT BOI EN COMÚ

 

Amb la Diada de Sant Jordi del passat 23 d’abril vàrem gaudir d’una jornada plena de llum i dinamisme que, a estones, s’assemblava molt a la del 2019 i anteriors. Vull pensar que aquesta sensació que moltes persones vàrem tenir és senyal inequívoc que ja estem fent nostra aquesta ‘nova normalitat’. En aquest context, hem après a fer compatibles l’activitat cultural, social i econòmica amb les mesures de contenció de la pandèmia que sabem que hem de mantenir. Aquest aprenentatge comunitari ha anat de la mà de la determinació i el compromís d’entitats, comerços, empreses, centres educatius i sanitaris i de ciutadania en general que estan fent possible allò que semblava impossible fa només uns mesos.

La campanya ‘Som primavera!’, impulsada des de l’Ajuntament i de la qual se’n va fer ressò l’edició del ‘Viure’ del mes passat, aterra a la nostra ciutat per omplir els carrers d’optimisme i construir un horitzó d’esperança. La reactivació econòmica que aquesta campanya persegueix, entre altres objectius, haurà de passar per l’aposta pels valors de la cura -de les persones i del planeta-, el consum responsable, la justícia perquè ningú quedi enrere i la defensa aferrissada del que és públic.

Fem d’aquesta primavera un moment de canvi, aprofitem per fer renéixer el millor de nosaltres per generar impactes positius al nostre voltant més proper. Respirem l’aire del nostre entorn natural mentre passegem, (re)descobrim amb orgull racons i iniciatives de la nostra ciutat i fem de les nostres compres un acte de suport al petit comerç.

 

Article publicat al Viure Sant Boi de maig 2021