Sant Boi En Comú expressa el seu No a l’ampliació de l’aeroport

El regidor de Sant Boi En Comú, Daniel Martínez, ha participat aquesta setmana a una roda de premsa dels Comuns del Baix Llobregat.

La proposta d’AENA d’ampliació de l’aeroport ha motivat diferents posicionaments en l’àmbit polític. Des de Sant Boi En Comú, el posicionament ha estat des d’un bon inici contrari a aquesta proposta, en línia amb la resta de Comuns d’arreu del territori.

Un dels aspectes negatius de la proposta és la pèrdua important dels espais del Delta i de la seva riquesa natural. El regidor, Daniel Martínez, ha afirmat que «la zona de la Ricarda és un espai únic i irreproduïble, ja que és una peça clau en l’ecosistema a escala territorial que fa funcions i serveis ambientals que garanteixen la salut de les persones».

Un altre dels elements de conflicte en aquesta proposta vinculada a l’aeroport és l’argument que impulsa el sector econòmic català i alguns posicionaments polítics per avalar aquesta ampliació, on parlen d’un creixement de l’activitat econòmica i l’ocupació. En aquest sentit, Daniel Martínez ha assenyalat que «la reactivació econòmica passa per una recuperació verda en línia amb els compromisos del pacte verd europeu» i assegura que «aplicar receptes del passat, ens farà perdre l’oportunitat d’executar inversions que apostin per la innovació, la sostenibilitat i la defensa del planeta».

En aquest sentit, l’agrupació local de Catalunya En Comú aposta perquè les inversions serveixin per ajudar a definir una infraestructura aeroportuària «en línia amb el major repte global que tenim que és la lluita contra el canvi climàtic» i que «posi en el taulell de joc l’aeroport de Girona i Reus, i aposti per una veritable i eficaç connexió ferroviària d’alta velocitat que permeti dimensionar correctament el tràfic aeri, reduint vols, i mantenint un bon equilibri territorial», Assegura Martínez.

Catalunya En Comú del Baix Llobregat ha fet públic un comunicat per mostrar el seu posicionament unitari en relació a l’ampliació de l’aeroport.