Refermant el compromís climàtic

DANIEL MARTÍNEZ REDONDO – REGIDOR DE SANT BOI EN COMÚ

 

Aquest mes de novembre, des de l’Ajuntament de Sant Boi participem de la signatura del Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia Sostenible que té lloc a València. Després que des de la Unió Europea (UE) es definiren nous objectius en matèria de lluita contra el canvi climàtic amb horitzó 2050, amb aquest acte renovem el nostre compromís, que ja ve de lluny, per donar resposta a un dels majors reptes globals que tenim. Aquest pacte, que és un acord directe entre municipis i UE, defineix objectius comuns a assolir a mig i llarg termini (2030 i 2050), i obliga els signants a elaborar plans d’accions amb mesures concretes per donar resposta als compromisos, amb constant seguiment i avaluació. En aquest sentit, el compromís que adquirim els municipis esdevé real i fuig de les típiques declaracions d’intencions.

A Sant Boi, el nostre pla d’acció fa temps que l’anem implementant i ja vam assolir els objectius acordats pel 2020. Ara, amb les noves fites definides per la UE, actualitzem el nostre pla per introduir accions ambicioses amb tres pilars bàsics: la reducció d’emissions i assoliment de la neutralitat climàtica, l’adaptació als impactes ineludibles del canvi climàtic i la transició justa i inclusiva. Sense cap mena de dubte, el paper del món local és cabdal per donar resposta als reptes globals en la defensa del planeta i a Sant Boi, des del govern de la ciutat, però també cadascú dels santboians i les santboianes, segur que sabrem treballar plegades per arribar al 2050 amb els deures fets.

 

Article publicat al Viure Sant Boi de novembre 2021