El valor del comerç de proximitat

ALBA MARTINEZ VELEZ – PORTAVEU DE SANT BOI EN COMÚ

 

Els nostres carrers i places no serien el mateix sense el comerç de proximitat; un element dinamitzador de la vida i la cohesió als barris únic que hem de cuidar. Precisament cuidar-nos és el que han fet els i les comerciants en els darrers i complicats mesos que hem viscut, aportant seguretat i ajudant-nos a gestionar de la manera més senzilla possible les nostres accions de compra. Encara recordo que la graneria de confiança ens preparaven les comandes en forma de cistelles cada setmana; o com em vaig intercanviar missatges i fotos amb l’encantador propietari d’una joieria per tal d’aconseguir un regal d’aniversari en ple mes d’abril de 2020. El forn del barri o la teva farmacèutica de confiança van esdevenir valors discrets però segurs amb somriures rere les mascaretes.

Ara que s’apropen les festes nadalenques i que esperem poder convidar a taula i intercanviar-nos regals amb les persones que estimem, cal pensar en el petit comerç com un fantàstic recurs de proximitat pel qual hem de seguir apostant, ja que en fer-ho, estem invertint en nosaltres mateixes i en el nostre futur. En el dinamisme dels nostres barris, en la qualitat del seu espai públic, en la riquesa que aporten i que, a diferència d’altres opcions de compra més globalitzadores basades en grans plataformes, revertirà en la nostra ciutat.

(Re)descobrim plegades allò que tenim més a prop, unim esforços per promoure una reactivació basada en la proximitat, la sostenibilitat i la justícia social i ambiental. Valors que reuneix a la perfecció el nostre comerç.

Article publicat al Viure Sant Boi de desembre 2021