Sant Boi En Comú i En Comú Podem donen suport a les treballadores del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat

Aquest matí, el diputat d’En Comú Podem al Parlament, David Cid, la responsable comarcal d’Aliances Socials i Serveis Públics de Catalunya en Comú, Lola Castro, i Alba Martínez, Daniel Martínez i Álex Pérez, membres de Sant Boi En Comú, han mantingut una reunió amb representants de les treballadores de CCOO per recollir la seva preocupació per la saturació del servei d’urgències i la situació de manca de personal. Una necessitat que, segons expliquen les mateixes treballadores, no és nova en el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, però que s’ha vist agreujada amb l’increment de l’àmbit territorial d’atenció, amb la incorporació dels municipis de Cervelló, Corbera, La Palma i Vallirana (el que significa sumar més de 42.000 persones als seus serveis).

Aquesta trobada es produeix pocs dies després de l’aturada organitzada pel Comitè d’Empresa el passat dijous, 20 de gener, i que va reunir a la porta principal de l’Hospital General més de 300 treballadors i treballadores, que van rebre la resposta i suport actiu d’un grup nombrós de ciutadania que també va participar. Els representants sindicals expliquen que, afortunadament, la mateixa setmana de l’aturada, l’empresa va decidir treure part de les places que aquest increment de població de referència del Parc comporta, tot i que lamenten la manca de previsió en la seva convocatòria, ja que quan aquest increment es faci efectiu, haurà passat l’habitual època de major pressió al servei d’urgències.

Durant la trobada, les representants sindicals, en plena gestió de la sisena onada i després de dos anys de lluita continuada contra la Covid-19, han expressat l’esgotament, tant físic com psicològic, al qual s’està sotmetent al personal del Parc, amb particular preocupació per un servei d’urgències especialment saturat.

CCOO defensa un sistema públic de salut que compti amb els mitjans humans i materials adients per donar un servei de qualitat als diversos models de gestió que tenim al nostre territori.

Des de Sant Boi en Comú “donem suport a les reivindicacions laborals dels i les treballadores del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi, ja que les seves demandes són fonamentals per garantir un bon sistema públic de salut, que compti amb els recursos suficients per oferir el millor servei possible”, comenta Álex Pérez, inscrit a Sant Boi en Comú i present a la reunió.

Tant des del Grup Parlamentari d’En Comú Podem, com des de Comuns al territori, hem donat suport a les reivindicacions dels i les treballadores, a convocatòries com la del passat dijous i ens hem posat a la seva disposició per iniciar altres mecanismes i accions de caràcter polític que emplacin la direcció del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i, amb especial responsabilitat, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a revertir aquesta situació que va en detriment de la qualitat de vida de la població del Baix Llobregat i de les condicions laborals de tota la plantilla.