Sant Boi Té Energia

DANIEL MARTÍNEZ REDONDO – REGIDOR DE SANT BOI EN COMÚ

 

A Sant Boi fa temps que anem treballant per fer realitat un procés de Transició Energètica ambientalment i socialment just. L’estratègia Sant Boi Té Energia ja veu la llum i, sota aquest paraigua, estem desplegant diferents projectes vinculats amb les energies renovables, zones d’autoconsum compartit, eficiència i rehabilitació energètica i acompanyament a la ciutadania. Les dades ens diuen que el 96% del consum de la ciutat recau en l’àmbit privat, mentre que només el 4% és públic. Per tant, si volem aconseguir els objectius de neutralitat climàtica el 2050, cal implicar als veïns i veïnes, comerços i empreses de la ciutat.

És per això que una de les accions més importants és l’acompanyament mitjançant la creació de l’Oficina Municipal d’Energia Sostenible (OMES) que podreu trobar al c/Lluís Castells, 23. Una oficina on rebre assessorament per estalviar en la factura elèctrica, ser més eficients energèticament, implementar projectes d’autoconsum fotovoltaic, fer el canvi a la mobilitat sostenible o suport per tramitar ajuts econòmics en matèria d’energia.

I tot això ho fem mitjançant un instrument públic que ens garanteix proximitat, confiança i agilitat per abordar un dret tan rellevant com és l’accés a l’energia. Sumem l’impuls municipal a l’acció col·lectiva i aprofitem l’oportunitat que ens brinden les energies renovables per estalviar i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. Perquè amb el Sant Boi Té Energia, guanyes tu i guanya el Planeta. Apropa’t a l’OMES i actua!

 

Article publicat al Viure Sant Boi de febrer 2022