La campanya «Anem Per Feina» d’En Comú Podem també a Sant Boi

Avui, 18 de març, centenars d’activistes d’En Comú Podem reparteixen els 70.000 exemplars del Diari Anem Per Feina per tota Catalunya. Un diari on, des de l’espai dels Comuns, t’expliquen com l’escut social aplicat durant la pandèmia, així com la Reforma Laboral i les diferents mesures en matèria laboral, han estat tremendament útils per a la classe treballadora.

Dos dels punts on s’ha repartit aquest material han estat les estacions de FGC de Sant Boi i de Molí Nou-Cooperativa, a Sant Boi de Llobregat. L’Álex Pérez, militant de Sant Boi En Comú, ens explicava aquest matí com «treballar per la gent vol dir posar-se al seu costat en els pitjors moments». Així és com les diferents mesures que des del Govern de l’Estat s’han pres, «asseguren una vida digna per a totes i tots, garantint més i millor treball per a la ciutadania», afirma Pérez.

En els darrers mesos, des del Ministeri de Treball, encapçalat per la Ministra d’Unidas Podemos, Yolanda Díaz, s’han impulsat els ERTE’s, que han protegit a més d’1,2M de catalans i catalanes. També s’ha apujat el Salari Mínim un 30% i s’ha aconseguit una Reforma Laboral acordada amb els Agents Socials que canvia el paradigma en les relacions laborals i trenca amb les dinàmiques de precarietat imposades pel PP.

Mentre totes aquestes accions s’han anat desplegant, les dades d’atur marcaven baixades històriques i deixaven l’ocupació a dades precrisi del 2008. I és que «les mesures preses han tingut un efecte directe en el mercat laboral i en els drets dels treballadors i les treballadores», afirma en Marc Massoni, militant de Sant Boi En Comú, també present al repartiment del diari.

Al Ple Municipal de l’Ajuntament de Sant Boi del passat mes de gener, el Grup Municipal de Sant Boi En Comú donava suport a una moció sobre la Reforma Laboral, «una reforma que sense cap mena de dubte serà de les que més impacte tindrà en els treballadors i treballadores de la nostra ciutat», exposava a la seva explicació al plenari l’Alba Martínez, portaveu del Grup.

Però la lluita i el treball continua, i tot i anar en la bona direcció, «cal seguir amb les polítiques per continuar avançant cap a un futur de dignitat, d’esperança, d’igualtat i de llibertat», assegura Israel Gordón, militant de Sant Boi En Comú.