Un acord de ciutat per recuperar l’espai de la Caserna

ALBA MARTINEZ VELEZ – PORTAVEU DE SANT BOI EN COMÚ

El protocol d’intencions entre el Ministeri de Defensa i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat sobre la caserna de Santa Eulàlia aprovat per unanimitat al ple del mes de març i signat el passat divendres 29 d’abril a Madrid és, sense cap mena de dubte, una molt bona notícia per a la nostra ciutat. Donem així, el primer dels passos necessaris per resoldre un repte històric que els diferents governs municipals i la ciutadania han assumit al llarg de les darreres dècades. Un primer pas, però ferm, ja que les complicitats i compromisos mutus establerts amb el Ministeri ens situen molt a prop d’un escenari real de trasllat de la caserna a una ubicació alternativa i la consegüent recuperació d’aquesta part central de la nostra ciutat. Important no només en termes territorials, estem parlant de cosir la nostra ciutat i de crear, des de zero, un nou espai que representi noves oportunitats per als veïns i veïnes. Guanyar un espai físic sí, però també guanyar un espai des d’un punt de vista social, de cohesió i de dignitat territorial i urbana.

El treball fins a arribar aquí ha estat enorme i ha implicat la participació de diferents administracions i moltes persones. Per això, lluny d’eufòries i triomfalismes, cal continuar treballant, des de la calma, per avançar en cadascun dels acords que contempla aquest protocol. I cal fer-ho des de la responsabilitat, la voluntat de suma i la convicció que estem prenent decisions que milloraran la nostra ciutat i, per tant, la vida de molts santboians i santboianes.

Article publicat al Viure Sant Boi de maig 2022