Eficiència energètica i espai públic

DANIEL MARTÍNEZ REDONDO – REGIDOR DE SANT BOI EN COMÚ

 

Des que començàrem el mandat, l’estratègia sobre Transició Energètica a Sant Boi ens està permetent executar diferents projectes, tots ells amb un objectiu comú: l’autonomia i eficiència energètica, l’estalvi econòmic i la reducció d’emissions. Ara, donem el tret de sortida a un nou projecte de gran envergadura, per la seva inversió i per l’impacte que tindrà. I és que, ja hem començat els treballs per a la renovació a tecnologia led i telegestió intel·ligent de la totalitat dels punts de llum de l’espai públic que resten per renovar a la nostra ciutat. Uns treballs que finalitzaran a principis de 2023 i que substituiran 7.301 punts que representen el 70% que hi ha al municipi, arribant així al 100% de la xarxa.

I això, quins beneficis aporta? Des d’un punt de vista econòmic, aquest canvi suposarà un estalvi global de més de 410.000 eur/any, reduint un 63% els consums i un 28% el manteniment. Des del punt de vista ambiental, disminuirem en 1.300 tones/any el volum de CO2 alliberat a l’atmosfera. A més, la telegestió intel·ligent ens permetrà ser més eficients en la gestió: ajustos per carrer, detecció preventiva d’avaries o monitoratge d’incidències en temps real. A tot això li sumem la transformació que suposa per l’espai públic, guanyant en sostenibilitat, qualitat lumínica, confort i seguretat.

Aquest projecte, que està cofinançat en un 50% amb fons europeus a través de l’IDAE, ens permet continuar avançant en un dels grans reptes que tenim com a ciutat: l’energia com a vector de transformació per lluitar contra el canvi climàtic.

 

Article publicat al Viure Sant Boi de juny 2022