Sant Boi participa a la campanya d’En Comú Podem, «Anar amb transport públic, té premi!»

El diputat dels comuns, David Cid, ha visitat Sant Boi per informar de les mesures preses en relació amb el transport públic.

 

Durant la jornada d’avui, els i les militants d’En Comú Podem han sortit als carrers de moltes ciutats de Catalunya per repartir material informatiu sobre la gratuïtat del transport públic i les mesures preses pel govern de coalició de l’Estat, que recentment s’han posat en marxa.

A Sant Boi, els punts on s’ha informat d’aquestes mesures han estat les estacions de FGC de Cooperativa-Molí Nou i de Sant Boi. A totes dues, militants de Sant Boi En Comú han tingut l’oportunitat d’explicar als santboians i les santboianes els beneficis que suposen aquestes millores per als usuaris i usuàries del transport públic i que s’allargaran fins a desembre d’enguany. L’Àlex Pérez, militant de Sant Boi En Comú, explicava aquest matí que «en un context de crisi climàtica, però també de dificultat econòmica per a moltes persones, calen polítiques que afavoreixin l’ús del transport públic i que aquestes siguin socialment justes».

I és que, a la gratuïtat de Renfe, s’hi ha sumat la bonificació i rebaixa dels títols de transport públic metropolità (Bitllet senzill, T-Usual, T-Casual i T-Jove), «un exemple evident del que volem dir quan parlem de política útil», afirma Pérez.

Els comuns de Sant Boi també han comptat amb la presència d’en David Cid, diputat al Parlament de Catalunya per En Comú Podem. Cid, a la seva visita a Sant Boi, ha assegurat que «fer front a la inflació i lluitar contra l’emergència climàtica són les prioritats d’En Comú Podem i és per això que hem impulsat aquestes mesures sobre el transport públic».

L’aposta pel transport públic, i per afavorir el seu ús, és una de les principals línies d’actuació d’En Comú Podem, i en aquest sentit, «la reducció d’un 50% del preu dels títols del transport és una mesura que té conseqüències immediates pels que més ho necessiten i, a la vegada, té implicacions que poden ajudar que, a llarg termini, molta gent renunciï al transport privat en favor del públic», afirma Israel Gordón, membre de Sant Boi En Comú.

D’altra banda, el Grup Municipal de Sant Boi En Comú ve reivindicant des de fa temps millores del transport a la nostra comarca i, recentment, va donar suport a les reivindicacions de les entitats, sindicats i ciutadania per exigir un transport públic de bus digne al Baix Llobregat Sud. Com ens comenta la portaveu del grup, Alba Martínez, «cal continuar treballant, no només per abaratir l’import dels bitllets, sinó per garantir una major i millor infraestructura de Transport Públic que arribi a tot el territori, convertint-se en una alternativa real i sostenible al transport privat».