Nou curs en un món en constant moviment

ALBA MARTINEZ VELEZ – PORTAVEU DE SANT BOI EN COMÚ

Comença un curs que no es preveu gens fàcil ni planer, però no vull dedicar aquest article a qüestionar les decisions preses pel Departament d’Educació; decisions que, per altra banda, ben segur que marcaran el nou curs.

Crec que aquest món que canvia constantment, i que ens llança més incerteses que certeses, ens està exigint que posem totes les nostres energies en la construcció d’una nova escola; i tothom ha de poder participar d’aquest repte majúscul, pendent i massa poc atès històricament. D’una banda, els professionals del món de l’educació que estan cridats a ser, més que mai, oportunitats educatives per a tot el seu alumnat; les famílies que han de recuperar -després de dos cursos massa allunyades-, el contacte amb els equips docents i els centres i que hauran de reflexionar al voltant del seu paper dins i fora dels centres; els infants, adolescents i joves, que hauran de seguir posant a prova la seva resiliència per superar les ferides que els anteriors cursos pandèmics han generat. El personal de suport, monitores de menjador i de lleure… Tothom.

Des de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, un curs més, intentarem acompanyar tota la comunitat educativa en aquest treball col·lectiu per fer dels nostres centres educatius espais connectats amb el territori, diversos, inclusius i participatius. No podem permetre que l’acceleració i crispació pròpies del moment en què vivim ens facin oblidar que en el centre de tot ha d’estar el dret a l’educació, l’aprenentatge i la descoberta d’un món canviant, però igualment apassionant.

Article publicat al Viure Sant Boi de setembre 2022