Formació aterrada al territori

ALBA MARTINEZ VELEZ – PORTAVEU DE SANT BOI EN COMÚ

El Pla de Govern 2019-2023 proposa «promoure una oferta de formació postobligatòria inclusiva alineada amb els sectors econòmics estratègics de la ciutat i les necessitats reals del mercat de treball». Un objectiu a llarg termini inclòs dins la missió de Ciutat Educadora al voltant del qual s’ha aglutinat una gran suma de forces que l’està transformant en realitat.

Són molts els àmbits municipals (educació, promoció econòmica, ocupació o joventut) i locals (instituts d’educació secundària, universitats o sector privat) que han fet una aposta determinada per alinear i apropar els sectors educatiu i empresarial generant unes sinergies i oportunitats úniques per als i les nostres joves, especialment en els àmbits sanitari i de la logística.

En primer lloc, la nova ubicació a Sant Boi del Campus Docent de Sant Joan de Déu ve a refermar l’aposta de la ciutat per esdevenir referent en temes de salut i, en especial, de salut mental, també en el terreny de la formació. D’altra banda, les recents col·laboracions amb universitats del prestigi de la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED), present a Sant Boi des de fa vint anys, i el conveni de col·laboració signat recentment amb la Universitat de Barcelona (UB) ens permetran desenvolupar programes de formació dirigits a millorar les capacitats dels futurs treballadors del sector de la logística, estratègic per a una ciutat com Sant Boi.

La millor manera que tenim per fer front al repte que exposava a l’inici és precisament aquesta: fer de la suma de moltes mirades i objectius compartits el motor del canvi.

Article publicat al Viure Sant Boi de novembre 2022