L’aposta per l’energia pública

DANIEL MARTÍNEZ REDONDO – REGIDOR DE SANT BOI EN COMÚ

 

Sant Boi, conjuntament amb Barcelona, hem estat el primer municipi que ja tenim contractat el subministrament elèctric amb Barcelona Energia, l’operador elèctric metropolità. Això vol dir que tot el consum elèctric del municipi (enllumenat públic, equipaments…) ens ho comercialitza una operadora pública. Un fet rellevant i una aposta clara de l’Ajuntament de Sant Boi per afavorir instruments públics en matèria d’energia.

En un context d’emergència climàtica i on els preus de l’energia es disparen, es fa més necessari que mai incorporar aquesta mirada ambiental i social en el procés de Transició Energètica. Amb aquesta acció, a Sant Boi estalviarem en la factura de la llum, reduirem emissions i promourem un model energètic basat en la proximitat i l’energia 100% renovable. Si a això li sumem la resta de mesures en les quals continuem treballant: canvi d’enllumenat de tota la ciutat a LED, instal·lacions de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum compartit… estarem més a prop d’assolir els compromisos cap a una ciutat climàticament neutra.

Des de les administracions cal que impulsem les eines necessàries i acompanyem la ciutadania en aquest procés i a Sant Boi ho estem fent. Per això és important que el pas següent sigui que cadascú de nosaltres aprofitem aquestes alternatives i trenquem amb el model energètic tradicional.

Aquest Nadal, a Sant Boi, il·luminem els carrers d’una manera eficient i sostenible amb Barcelona Energia.

 

Article publicat al Viure Sant Boi de desembre 2022