El repte de la mobilitat

DANIEL MARTÍNEZ REDONDO – REGIDOR DE SANT BOI EN COMÚ

La mobilitat és un dels reptes més importants que tenim a les nostres ciutats, però sovint pot generar conflictes que responen a les necessitats diverses del conjunt de la població. En aquest sentit, no es tracta de demonitzar el vehicle privat, però sí d’entendre que les ciutats no poden respondre a un model dominat pel vehicle i, per això, cal oferir alternatives a aquest tipus de transport.

A Sant Boi treballem en aquesta línia, transformant l’espai públic per humanitzar la ciutat i fer-la més amable per anar a peu o en bici. Alhora, cal posar a disposició de tothom aquests transports alternatius per facilitar aquest canvi de paradigma. Recentment, s’ha posat en marxa l’AMBici: un servei de bici elèctrica compartida que ens permet moure’ns per la nostra ciutat i connectar amb altres municipis de l’àrea metropolitana. En paral·lel a això, també col·laborem amb la cooperativa Som Mobilitat per oferir vehicle elèctric compartit, per aquells desplaçaments que no puguem fer a peu, en bici o en transport públic. Pel que fa al transport públic, cada vegada tenim una millor xarxa, però és cert que, segons on vulguis anar, encara trobem desplaçaments poc atractius per a les persones usuàries. Per tant, cal millorar les connexions i fer una aposta decidida perquè el servei sigui eficaç i útil per a tothom, convertint-se així en una alternativa real.

Som conscients que no és un tema senzill, però si apostem per una mobilitat sostenible, guanyen les ciutats i guanyen les persones.

 

Article publicat al Viure Sant Boi de març 2023