Àlex Pérez, escollit cap de llista de Sant Boi En Comú per a les municipals 2023

El passat 7 de gener, s’iniciava el procés de primàries per a l’elecció de la persona cap de llista per a les eleccions municipals 2023, un procés que, tal com estableix el reglament, ha culminat amb la ratificació de la candidatura de l’Àlex Pérez, per part de l’Assemblea Local.

El procés, que s’ha allargat durant més de dues setmanes, va rebre una única candidatura, la de l’Àlex Pérez, amb la recollida dels corresponents avals. El recentment escollit candidat feia el pas endavant «des del ferm convenciment que Sant Boi En Comú és peça clau en els avenços i les millores de la nostra ciutat».

L’Àlex, de 42 anys i integrador social de professió, recull així el testimoni de l’Alba Martínez i Daniel Martínez, actuals membres del Grup Municipal, després que en els darrers mesos manifestaren a la l’Assemblea local i la direcció de l’Organització la seva voluntat de no tornar a encapçalar la candidatura. Aquesta decisió dels actuals cap de llista i número dos, és fruit d’una decisió personal que respon al final d’una etapa en les seves vides. «Fem aquest pas al costat per compromís amb nosaltres mateixos, però també per afavorir i donar l’oportunitat a la creació de nous lideratges», comenta Daniel Martínez, actual regidor, qui afirma que «ningú millor que l’Àlex pot representar els valors i manera de fer dels comuns de Sant Boi. Després d’anys de militància vinculat primer a ICV i actualment a Catalunya en Comú, té base i trajectòria política, experiència d’organització i valors nítidament d’esquerres, feministes i ecologistes». Per la seva part, Alba Martínez expressa la importància de realitzar un «relleu acompanyat i tranquil», i de poder posar a disposició de l’Àlex, i de la resta de la candidatura «els múltiples i rics aprenentatges fruit de l’experiència acumulada en els meus 12 anys de gestió al govern de la ciutat així com de la relació permanent amb entitats i persones que conformen el Sant Boi que tant estimem».

L’Àlex, que ja va tenir una presència destacada a les eleccions del 2019 ocupant el lloc número tres, assumeix ara aquest repte per, segons les seves paraules: «fer valdre la feina feta pels companys Alba i Dani al govern municipal, cosa que ha servit per millora la vida de la gent» i reconeixent la feina de la militància, «dones i homes que configuren Sant Boi En Comú, i que és el bé més preuat de qualsevol organització».

En les pròximes setmanes Sant Boi En Comú continuarà treballant per acabar de configurar les persones que encapçalaran el projecte el 2023, així com les possibles aliances amb altres forces d’esquerres a la ciutat.